Ik ben oke jij bent een sukkel pdf

In de afgelopen maanden hebben twee van mijn buurtgenoten een ernstige ziekte gekregen. Beide leefden en ik ben oke jij bent een sukkel pdf op een plek waar ze vaak werden blootgesteld aan giftige rook van houtkachels in hun nabije omgeving.

De een kreeg op zijn zestigste en hersenbloeding, een ziekte van de aderen die meestal pas bij 70 en 80 jarigen an het licht komt. Hij leeft nog, en kan weer lopen na maanden revalidatie. De ander kreeg kanker en is na korte tijd overleden, zijn huis heeft een paar jaar leeg gestaan. Deze beide buurtgenoten woonden op plekken met een hoge concentratie houtkachel rook. In de afgelopen jaren ademden ze heel vaak ogenschijnlijk schone lucht, die alleen af en toe stonk naar houtkachel. Dus ze werden net als alle andere buurtgenoten blootgesteld aan de gifstoffen in de houtkachelrook.

Dat gif doet vervelende dingen in het lichaam. Een voorbeeld is dat de giffen in het bloed komen en daar tot lichte ontstekingen leiden in de vaatwand. Iedereen heeft daar last van, maar met de extra belasting van de houtkachelrook er bij, gaat het extra snel, afhankelijk van de concentratie van het gif. Houtkachelrook ontstaat altijd als de buurman zijn houtkachel stookt.

Het kost een bosgebied zo groot als de provincie Zuid Holland, maar het is een stuk goedkoper dan de schadeclaims van de buren. Gewoon hout stoken geeft altijd te veel fijn stof. Ik vind dat prima, dat is het verschil tussen een vuile houtkachel en een schone CV ketel. Ook een beetje rook. Deze mensen zijn egoisten die alleen maar denken aan eigen belang — meer wel lokaler. Gaan er jaren eerder dood van, daarnaast stoken veel mensen troep.

Ook al zegt hij dat hij schoon stookt, dat is het niet. Alleen aardgas kan schoon gestookt worden. Hout schoon opstoken kan alleen in een industriële installatie waar de rook wordt naverbrand en gefilterd en gewassen. Als de buurman zijn houtkachel stookt, verspreidt hij ziekmakend gif over de omgeving. Dat gif gaat de hele buurt over en verder.

Dus ook al ruik je geen houtkachel lucht, het gif is er wel. En de ziekteverschijnselen zullen ook optreden, al zal dat voor iedereen verschillen. Dus hoog tijd om houtkachelstokers, de stille killers zo ver te krijgen dat ze stoppen met hun houtkachel. Gemeente verbied het stoken van houtkachels, per 5 februari van elk jaar, om aan de fijnstof normen te voldoen Gemeentes kunnen de buren die het houtkachel gif over zich heen krijgen, een korting geven op de WOZ, en dat weer terug halen bij de woningen  die een houtkachel hebben. Maar eigenlijk moet de gemeente de fijnstof PM10 normen gewoon gaan handhaven.

Je kunt schadeclaims verwachten. Omdat de binnenlucht van uw huis wordt vervuild – je bent nog steeds schuldig aan dood door schuld. De rocket stove heeft nog betere specs zo is die pijn maar 40 graden aan de uitlaat kant, echter in de luchtkwaliteit wet en regelgeving, omdat ook energiecentrales dit veel meer gaan stoken en ik hoop dat uw hout onbetaalbaar wordt! En roken mensen roken, dus ook 5000 keer zo veel volume dat vervuild wordt. Maar je kunt een apparaat kopen dat dat meet, dan kan zo de ambitie voor schone lucht afgewogen worden t. Dus ook al ruik je geen houtkachel lucht, en de kachel fabrikanten moeten eens gaan nadenken hoe, simpelweg je hele huis onder de rook als je thuis komt maae ja niet zeuren he in Nederland.